El Chivato

Presentada una proposición no de ley sobre el circo en Catalunya

Fruto de las reuniones que l’APCC (Associació de Profesionals de Circ de Catalunya) ha mantenido con todos los partidos politicos del Parlament de Catalunya, estos han presentado conjuntamente una Proposición no de Ley que instara al Govern de la Generalitat a trabajar por el circo en todos sus ambitos y con caracter de urgencia (este mismo año 2005). Barcelona, 22 de juliol 2002

Fruit de les reunions que l’APCC ha mantingut amb tots els partits polítics del Parlament de Catalunya, aquests han presentat conjuntament una Proposició no de Llei que instarà el Govern de la Generalitat a treballar pel circ en tots els seus àmbits i amb caràcter d’urgència (aquest mateix any 2005).
Aquesta Proposició no de Llei serà votada pels parlamentaris al mes d’octubre 2005. La seva acceptació suposa que el Govern està obligat a seguir les directrius marcades i a mostrar els resultats de les seves polítiques davant el Parlament. Constitueix doncs el primer pas per aconseguir una Llei del Circ, objectiu destacat del programa de l’APCC.
A continuació reproduïm una part del text de la Proposició no de Llei publicada al butlletí oficial del Parlament de Catalunya (podeu accedir al text complet a: www.parlament-cat.net/activitat/bopc/07b209.pdf , pàgina 11).

Proposició no de llei de reconeixement del circ Tram. 250-00802/07 Presentació: Sra. Carme-Laura Gil i Miró, del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Sr. Francesc Xavier Boya i Alós, del Grup Parlamentari Socialistes – Ciutadans pel Canvi, Sra. Marina Llansana i Rosich, del Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya, Sra. Dolors Camats i Luis, del Grup Parlamentari d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Alternativa, Sr. Rafael López i Rueda, del Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya Reg. 25155 / Admissió a trámit: Mesa del Parlament, 05.07.2005
PROPOSICIÓ NO DE LLEI

El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a:

1. Reconèixer el circ com a art escènica i treballar, juntament amb el sector, per regular aquesta activitat en els seves vessants artística, professional i empresarial.
2. Protegir, fomentar i difondre, en el marc de les seves competències i d’acord amb les administracions públiques catalanes, les activitats circenses a Catalunya.
3. Concretar, juntament amb el sector, les polítiques culturals adients per atendre i endreçar la formació, la creació, la difusió i altres aspectes artístics, professionals i empresarials del circ.
4. Formular i iniciar aquest mateix any 2005 les polítiques suara esmentades.
L’enhorabona a tothom, perquè aquest primer pas l’hem aconseguit amb l’esforç i el suport de tots els professionals de circ.
Salut i circ!
Junta APCC


Mostrar más

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba