Festivales

La Mostra d’Igualada ofrecerá veintidós espectáculos por las calles

La Mostra d’Igualada, que tendrá lugar del 6 al 10 de junio, ofrecerá espectáculos en espacios cerrados y también al aire libre de gran diversidad de géneros escénicos. En esta décimo octava edición de la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de Catalunya, se podrá presenciar hasta veintidós espectáculos por las calles. A la Plaça de l’Ajuntament podrem veure l’espectacle inaugural, que tindrà lloc el divendres, 8 de juny, a les 19,30 hores. El muntatge escollit és La caravana passa… de la companyia Circ Pànic. Tal i com afirma la pròpia companyia catalana, aquest és “un espectacle visual a força de contrastos i metamorfosis en el qual les tècniques circenses com el cable, l’acrobàcia, els equilibris i el pal xinès es confonen i barregen el joc d’actor i la dansa amb la música en directe en una estètica excèntrica i humorística que pretén captivar a tots els públics”.
A l’aire lliure també hi haurà altres propostes de circ com la de la companyia de Cerdanyola Pessic de Circ amb La bicicleta ring! ring!, un espectacle de petit format amenitzat amb cançons en directe. D’altra banda, Circ Hula presentarà Viceverso, un muntatge dirigit a tots els públics, i Solfasirc portarà a Igualada Benvinguts a Stromboli, on les noves tecnologies, les malabars i els jocs d’equilibri dels seus actors seran els protagonistes.
La Mostra serà el certamen escollit per l’estrena del nou espectacle d’Alaigua! Teatre i Carrer anomenat, Asúcar!!, en el qual la companyia lleidatana vol retre homenatge a l’artista cubana Celia Cruz amb un repertori “ple de color i ritme”. Un altre espectacle que s’estrenarà a Igualada és Un cel ple de danses de Bufanúvols, on la companyia de Castellar del Vallès realitza un recull de danses d’arrel tradicional, les quals s’ensenyen a tots els assistents durant la representació. Set de so també ha triat La Mostra per estrenar el seu nou espectacle, Rediversió; de la mateixa manera que els lleidatans Encara Farem Salat, els quals també estrenaran Intocables, un espectacle itinerant que combina la percussió i la ‘batucada’. També des de Lleida arribarà la companyia Xip Xap per animar els carrers de la ciutat amb el cotxes de l’espectacle Rum Rum, Trasto-Karts!!
Alhora, destaca per la seva animació amb música l’espectacle Calçats Manela! de la companyia Alça Manela! En el muntatge es fa un recorregut per una fàbrica de sabates a través de les cançons composades pels mateixos membres de la companyia. Un altre espectacle amb molta música és Funky a l’olla, de la companyia Vatua l’olla, però en aquest cas la música estarà animada per actors sobre xanques. També podrem veure en espais oberts a la Cia. + Gats amb el seu Càtering o la manresana Cia. Cactus i el seu Marro de Bruixes.
El carrer també es l’espai escollit per a la narració de diferents contes. Per exemple, l’Institut de Teatre de Barcelona presentarà Contes a la carta i Loco Brusca estrenarà Els contes del Tipi.
D’altra banda, la companyia andalusa Tanit Teatro viatjarà a Igualada per presentar-nos El Mirón, una instal·lació on, en diverses sessions de 3 minuts de durada, 8 persones podran veure què hi ha dins d’una capsa que la pròpia companyia defineix com insòlita.
Kamchátka també actuarà al carrer amb l’espectacle homònim, Kamchátka. En aquest muntatge, ja pensat per realitzar-se a l’aire lliure, el fil conductor seran els fenòmens migratoris. Per últim, des de Tàrrega arribarà l’espectacle de pallassos de Kimmet Clown, un artista que farà repàs a la seva història a través de Retall… de 25 anys.
Paral·lelament a aquests espectacles, el carrer també serà l’espai que recollirà diferents activitats complementàries. Per exemple, Gaac realitzarà un taller de Maquillatge i màscares i Tombs Creatius farà un taller de Jocs. El Grup Sambatuqué, per la seva banda, també inundarà de música i ball els carrers igualadins amb A tot ritme, un espectacle itinerant que ve precedit d’un taller previ on s’explicarà al públic l’art de la percussió.
D’altra banda, el Cavall d’Igualada -que va néixer durant La Mostra de l’any passat- també farà diverses sortides pels carrers acompanyant a altres companyies.
Aquests són els muntatges que es podran veure en espais oberts durant La Mostra d’Igualada, la resta d’espectacles tindran lloc en espais tancats. Cal recordar que a La Mostra d’Igualada d’enguany hi participaran un total de 70 companyies que representaran obres de tots els gèneres escènics. La programació completa d’aquesta 18ª Mostra pot descarregar-se a través del web oficial del certamen: www.lamostraigualada.cat
Aquesta fira teatral està organitzada per l’Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Igualada i compta amb la participació de la Fundació Xarxa i l’Agrupació Rialles.


Mostrar más

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba