Festivales

La Mostra de Igualada programa un centenar de funciones

La Mostra – Fira de Teatre Infantil y Juvenil ha presentado hoy la XIX edición que tendrá lugar del 14 al 18 de mayo en Igualada y que ofrecerá 96 funciones entre espectáculos de sala, de calle y otras actividades como talleres. En total passaran per Igualada 57 companyies que presentaran els seus espectacles a programadors i públic general. Enguany La Mostra acollirà 17 estrenes. Cal destacar també l’impuls a les companyies emergents, amb les quals s’ha tingut una especial cura a l’hora de confeccionar la programació. En total, quatre companyies de nova creació i una que fa el seu primer espectacle per a públic infantil i juvenil presentaran els seus treballs a La Mostra. Per altra banda, també s’ha tingut en compte la tasca dels programadors que fan de La Mostra el punt de trobada, de contacte i de negoci amb les companyies. Per això, a l’hora de confeccionar la graella de programació s’ha buscat que el 50% dels espectacles es representin dues vegades.
Una de les altres novetats d’enguany és l’increment d’espectacles al carrer que convertiran, encara més, la ciutat d’Igualada en una festa, també per al públic general.
Durant la presentació de La Mostra – 19a Fira de teatre infantil i juvenil, que s’ha fet aquest matí a la seu de la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, el director de l’Institut Català d’Indústries Culturals (ICIC), Antoni Lladó, ha afirmat que un dels objectius d’aquesta edició és “revitalitzar el teatre infantil i juvenil”. Així, es vol convertir La Mostra en l’esdeveniment de referència del teatre infantil i juvenil de les terres catalanes “reforçant el mercat de parla catalana amb produccions de qualitat per poder circular pel territori i oferir un gruix de propostes amb poder d’acció sobre els programadors”. D’altra banda, el director de l’ICIC ha destacat que el teatre infantil i juvenil és un element de cohesió molt important on Catalunya ha de desenvolupar un paper rellevant, ja que presenta un alt percentatge de població provinent d’altres països.
Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, ha manifestat que “per la ciutat, i no només Igualada, sinó per les ciutats mitjanes, veure com podem aixoplugar aquest esdeveniment demostra que hi ha un pòsit important per fer-ho, així com eficència i eficàcia”. També ha dit que “l’interès que té Igualada per veure les places i els carrers plens de gom a gom és una de les formes més clares i evidents per reforçar l’interès pel teatre i la cultura en general i per fer de la cultura una festa”. El director artístic de La Mostra, Òscar Rodríguez, ha assenyalat que enguany s’ha hagut de confeccionar la programació d’entre més de 200 sol?licituds i que, a dia d’avui, ja s’han inscrit més programadors que en la passada edició. Pel que fa a la situació que viu el sector, Rodríguez ha explicat que “a Catalunya es produeix més que a la resta de l’Estat espanyol i que hi ha un alt percentatge de bones produccions”. No obstant això, ha incidit en què “moltes companyies estan massa pendents de les lleis del mercat i el fet de plantejar-se així els punts de partida fa que algunes produccions siguin millorables”.
Mostra d’Igualada – 19a Fira de teatre infantil i juvenil La Mostra és el mercat d’arts escèniques de les terres de parla catalana, especialitzat en teatre infantil i juvenil. Enguany es celebrarà del 14 al 18 de maig a Igualada. La Mostra està concebuda com un aparador de les produccions catalanes de teatre infantil i juvenil més interessants i està adreçada a programadors i a públic en general.


Mostrar más

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba