Festivales

Semana de la Creación Contemporánea en el Festival Temporada Alta 2014

Del 20 al 23 de noviembre el festival Temporada Alta de Girona y Salt propone una muestra de espectáculos contemporáneos y un encuentro de programadores nacionales y internacionales en la denominada Semana de la Creación Contemporanea. Entre otros se podrán conocer los trabajos de artistas contemporáneos catalanes como ‘Monstruos’ de Xavier Bobés y ‘Los *Esqueiters’, una nueva creación del tándem formado Nao Albet y Marcel Borràs. También habrá lugar para creadores de fuera de Cataluña con un gran eco internacional, como Angelica *Liddell, Israel Galván, Jan Fabre o Romeo Castellucci. La danza y el movimiento tienen un papel destacado con el proyecto #FF80, y contará con espectáculos de El Conde de Torrefiel, Pere Faura, Lali Ayguadé, La Veronal, Aimar Pérez Galí y María Campos Arroyo.

 

Del 20 al 23 de novembre tindrà lloc a Temporada Alta la Setmana de la Creació Contemporània, que consisteix en una concentració en la programació de talent que destaca per la seva visió trencadora i l’ús de llenguatges contemporanis. Així, el festival aconsegueix acomplir un doble objectiu: per un costat facilita que l’espectador més arriscat pugui venir a veure un gran nombre d’espectacles concentrats en només quatre dies, amb propostes catalanes i internacionals; i per altra banda, aquesta coincideix amb la Setmana dels Programadors, en què els professionals de les arts escèniques –nacionals i internacionals- viatgen fins a Girona per veure què es fa a Catalunya. Així, el festival fomenta la internacionalització de l’escena i dels artistes catalans, un dels eixos principals de Temporada Alta. La proposta compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull. Després de l’èxit de les primeres quatre edicions, la setmana de la Creació Contemporània arriba al seu cinquè any amb propostes excel·lents. Monstres de Xavier Bobés i l’última producció de Nao Albet i Marcel Borràs, Los Esqueiters, són algunes de les obres d’artistes catalans que es barregen amb altres propostes d’artistes de fora de Catalunya amb gran projecció internacional, com el ballarí andalús Israel Galván (Premio Nacional de Danza, Premi Ciutat de Barcelona, Premi Max) que presentarà de nou el seu flamenc d’avantguarda a Fla.Co.Men, amb la seva plàstica expressionista, cubista, avantguarda pura. És el cas també de Romeo Castellucci, director italià que trepitja per primera vegada Girona amb el seu últim espectacle Juli Cèsar. Trossos (Giulio Cesare. Pezzi Staccati), una performance basada en escenes del muntatge inspirat en el Juli Cèsar de Shakespeare que trenc  tot tipus de convencions entre el teatre, el cos i la vida a través de les noves tecnologies. Temporada Alta presenta també Jan Fabre, amb l’espectacle Espera, espera, espera… (pel meu pare) (Attends, attends, attends… (pour mon père)) on coreografia a Cédric Charron, un dels seus ballarins i col·laboradors més propers amb qui ha treballat els darrers anys. És el cas també d’Angélica Liddell, una de les veus més radicals del teatre actual, que presenta Tandy, un espectacle ple de tensió, contenció i silenci on Liddell recupera a Tandy, un personatge dels relats de Sherwood Anderson provinent de l’Amèrica profunda.

Aquest any, 7 dels 12 espectacles de la Setmana de la Creació Contemporània estan dedicats a la dansa. Per tercer any consecutiu el projecte #FF80 pren importància en aquesta setmana i programa espectacles de joves ballarins i coreògrafs contemporanis formats majoritàriament a l’estranger. Aquest cicle està organitzat conjuntament amb El Graner, espai de creació de la dansa i les arts del moviment vinculat al Mercat de les Flors i dedicat a la internacionalització de la dansa. El projecte consisteix en el seguiment i suport a tota una generació de joves coreògrafs nascuts al voltant de l’any 80 que han realitzat la seva formació i començat la seva carrera amb un peu a Catalunya i l’altre en algun país estranger que els ha servit de pont.

Entre el 20 i el 23 de novembre es presentaran set espectacles tant al públic del festival com als professionals: La chica de la agencia de viajes nos dijo que habría piscina en el apartamento d’El Conde de Torrefiel; Rússia, de la companyia La Veronal; Accumulating d’Aimar Pérez Galí; Tarannà de María Campos Arroyo; Sin baile no hay paraíso (la meva història de la dansa) de Pere Faura i Saba de Lali Ayguadé.

A part de l’exhibició del tots aquests espectacles, durant la Setmana de Programadors s’organitzen activitats professionals, amb la idea de posar en contacte directe els programadors i els artistes i presentar nous projectes nacionals i internacionals de cara a la possible coproducció o programació per part de les institucions internacionals. Així, Temporada Alta organitza, per una banda, una trobada de programadors amb companyies catalanes; i per altra una presentació de projectes de futur de les companyies, per tal que els programadors els coneguin. Aquest any es comptarà, entre altres, amb la presència del Théâtre Ôdeon de París, Festival Foreing Affairs de Berlín, Festival di Napoli (Nàpols), el Teatro Stabile del Veneto (Venècia), el Festival VIE (Mòdena) o la Scène Nationale La Filature de Milhouse (França)


Mostrar más

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba